fbpx

FAQ

F.A.Q.

På denne side har vi samlet de mest stillede spørgsmål.
Henvend dig på info@logic-group.com hvis du har yderligere spørgsmål til vores produkter.

Har du en Homey pro kan du hente vores nye App til din Homey på dette link:
https://homey.app/da-dk/app/com.logic-group/Logic-Group/

Vores App er helt ny og vi er netop i gang med at rette fejl på den.
Den vil løbende blive opdateret.

Pt er følgende fejl bemærket og mangler at blive rettet:

– ZIF5028, virker ikke optimalt i Homey endnu.


– Multilevel assosiationer mellem enheder kan drille. Vi har bemærket at der kan være udfordringer med at lave multilevel assosiationer som styre lysdæmper på Matrix ZDB og Matrix 55 EU. 
Skal du styre relæer på en ZRB så virker det.
Det berør kun hvis du vil tænde/slukke/regulere lysdæmperen fra en anden Matrix.

Tips og Tricks:

Matrix ZDB og ZRB:
– Brug flow kortet: ”A scene () has been activated with ….” når du skal             aktivere et flow fra en tast på Matrix.
  (Du skal ikke bruge: A buttom has been pressed).
– Hvis du ikke kan få Matrix til at aktivere et flow kan det skyldes at     parameter 15 er sat forkert. Første linje skal stå til = Ja, resten i parameter 15 skal stå til = Nej. 

– SDK kode, Homey spørg efter en SDK kode når du melder en ny enhed ind, denne kode skulle gerne stå på enheden.
Er koden slidt af eller fjernet kan du bruge koden = 00000, så vil enheden blive meldt ind som unsecure. 


Ved opstart af nyt HomeCenter 3 fra Fibaro bliver du stillet valget mellem at bruge Engine 2 eller Engine 3 Beta. Vi anbefaler at du vælger Engine 2, da Engine 3 stadig er en Beta udgave med en del fejl der kan give udfordringer med nogle af vores produkter samt 3. parts produkter. 

Oplever du problemer og har du valgt Engine 3 Beta så skal du resette dit HomeCenter 3 og starte den op i Engine 2, hvorefter udfordringerne burde være væk. Bemærk du mister al din programmering ved at resette. Dette er dog den eneste mulighed lige nu. 

Du kan købe Logic Group produkter gennem vores forhandlere eller i forbindelse med en Smart Living pakkeløsning (se FAQ om dette).

Se listen over forhandlere her.

Ja, måske. Hvis du erstatter en allerede eksisterende installation, så er det faktisk lovligt. Husk bare at slukke for strømmen og følge vejledningen!

Råd og vejledning fra Sikkerhedsstyrelsen kan downloades her.

Hvis du derimod skal lave en ny installation, ja så skal du have fat i en autoriseret elektriker.

Alle vores produkter er CE mærkede og lever op til de gældende krav fra DS/EN standarder og direktiver. Se de tekniske data for hvert produkt.

Som medlem af Z-Wave Alliancen er vores produkter desuden Z-Wave certificerede i følge Z-Wave Alliancens krav. Dette betyder at du kan bruge vores produkter i sømløs forbindelse med andre Z-Wave produkter.

Vores produkter har S0 Security, S2 Security eller begge dele og er dermed beskyttede overfor hackerangreb.

I følge Købeloven har du 2 års reklamationsret. Reklamationsretten dækker alle fejl, der var til stede, eller hvor årsagen til fejlen var til stede, da du fik varen leveret.

Opdateringsprogram

Med vores Firmware Loader Common kan du opdatere alle typer enheder fra Logic Group.

Følg vores vejledning til firmwareopdatering med Firmware Loader Common.

Den vil melde enheden ud af dit smart home og så skal du melde den ind igen efterfølgende. Al opsætning bliver slettet og skal gøres om igen.

Som skrevet kræver den en Z-Wave USB adapter.

PC Controller 5

Med den samme Z-Wave USB adapter kan du også downloade og installere Silabs PC Controller 5.

Følg vores vejledning til firmwareopdatering med PC Controller 5 her.

Følger du vejledningen, kan du inkludere Z-Wave USB adapteren og firmware opdatere dine enheder, uden at de meldes ud. Derved tabes din programmering ikke.

Vi kan gøre det

Alternativt er du selvfølgelig velkommen til at sende dem til os og så skal vi nok gøre det hele for dig. Dine enheder vil blive meldt ud i forbindelse med opdateringen og test.

Alternativt kan vi komme ud til dig og gøre det hos dig. Derved mister du ikke din programmering.

Dette bliver faktureret som timepris for hele påbegyndte timer.

Tag et kig i manualen på side 27, parameter 18 (tast 1) samt parameter 26, 34 og 42 for tast 2 – 4.

Her kan du angive niveau, denne tast skal tænde lyset på.

Default er 255 i byte 2 = sidste niveau, lysdæmperen har været tændt på, men du kan også sætte den til en værdi mellem 1 og 100 = niveau i %

Værdien du skal sætte i parameter 18, regnes ud fra Byte1, 2, 3 og 4 på følgende måde.

Byte1*256*256*256 + Byte2*256*256 + Byte3*256 + Byte4

Eks. Med tænd på 100%

1*256*256*256 + 100*256*256 + 0*256 + 0 = 23.330.816

Du kan også bruge beregneren, der kan downloades forneden.

Husk det skal sættes for alle taster, der skal tænde en lyskilde på det niveau.

Det giver mulighed for forskellige tændings niveauer for de enkelte taster.

 

MATRIX-ZDB5100-brugervejledning-19-11-20.pdf (3184 downloads)

 

logicgroup-konfigurationsparameter-beregner.xlsx (440 downloads)

Single- og Multichannel

Enheder, som kun har én funktion skal bindes som singlechannel (Dimmy, Wall Plug og lignende) (lige netop Dimmy findes der en firmwareopdatering til, som gør den til en multichannel enhed, hvilket er særligt anvendeligt i Home Center 3)

Enheder med mange funktioner, skal bindes som Multichannel (MATRIX Betjeningstryk og lignende)

Endpoints og Groups

I MATRIX Betjeningstryk med lysdæmper (ZDB5100) svarer Endpoint 1-4 til tast 1-4, Endpoint 5 er den interne lysdæmper. Endpoint 0 er rodenheden

Når der skal laves associationer mellem enheder, så skal man bruge associationsgrupper/Groups. MATRIX Betjeningstryk med lysdæmper har 14 associationsgrupper: 1 for rodenheden, 3 for hver tast og 1 for lysdæmperen. For hver tast (1-4) findes de tre grupper:

  • Basic report: sender rapport om status fra fx en lysdæmper, om den er tændt, slukket samt niveau. Skal bruges i korrespondanceopsætning.
  • Binary Switch Set: Til relæer – sender besked om at enheden skal tænde eller slukke (MATRIX Betjeningstryk med relæ, MATRIX Stikkontakt, Wall Plug og lignende)
  • Multi-Level Switch: Til dimmere – sender besked om styring af lysdæmper (MATRIX Betjeningstryk med lysdæmper, Dimmy lysdæmper og lignende)

For at gøre det hele lidt mere besværligt er der to måder at nummerere på: fra en ende af fra 1-14 eller med nummerering for hvert Endpoint startende fra 2-4 (1-tallet bliver brugt af controlleren til at opdatere sit interface)

For at associere for eksempel fra MATRIX Betjeningstryk til en Wall Plug, skal man bruge singlechannel og gruppe 3 (eller 6, 9, 12 for tast 2-4) som er Binary Switch Set, altså tænd/sluk kommando.

Hvis din lyskilde blinker, så prøv følgende: start med punkt 1 – dette virker næsten hver gang! Gå videre til punkt 2 og 3 hvis det forrige punkt ikke virker.

1

Prøv at stille parameter 4 til værdi = 2

Derved sætter du lysdæmperen i Matrixen til lave forkant-dæmpning.

Default er parameter 4, værdi = 1 som er bagkant-dæmpning.

 

2

Det lyder banalt – men prøv at skrue lyskilden ud og i igen.

 

3

Prøv at opdatere firmwaren i din Matrix ZDB. Der findes en ny version, der tager højde for støjfyldt 230V forsyning. Se FAQ’en Hvordan firmware opdaterer jeg mine enheder?

Sådan finder du Firmware version i Fibaro Home Center 3: klik på tandhjulet -> Devices -> Klik på “pil ned” ved den enhed du ønsker at se firmware version for -> Version: xx

Du kan få Smart Living smart home uanset om du bygger med Milton, Hybel, Lind og Risør, HusCompagniet eller et helt femte byggerfirma.

Fremgangsmåden er typisk:

  1. Første dialog går igennem din/jeres byggerådgiver.
  2. I gennemgår mulighederne – det er f.eks. muligt at booke en fremvisning i HusCompagniets prøvehus på Lundbjerggaard i Vindinge ved Roskilde.
  3. Så snart I har jeres el-plan klar, skal den blot sendes til en af vores Smart Home specialister på Logicliving@logic-group.com. De laver et oplæg til jer, som selvfølgelig kan ændres lige indtil i er tilfredse.
  4. Nu går vi i gang med at integrere selve løsningen til jeres hus.
  5. Når huset er næsten helt færdigt, vil elektrikeren komme og installere jeres smart home komponenter. Det tager ca. et par timer, og efterlader ingen spor, andet end et smart home 😊

Vores nuværende løsning er lavet til at styre alle vinduer i VELUX INTEGRA serien.

Løsningen består af vores VELUX 1G og en Sensative Strip kontakt til vinduet.

Med vores løsning kopierer du VELUX fjernbetjeningen over i Matrix betjeningstryk. Du kan altså åbne og lukke vinduerne og du kan åbne ventilationsspjældet.

Det er muligt at melde vinduet direkte ind i vores løsning, også hvis fjernbetjeningen er gået i stykker eller blevet væk.

Ét VELUX 1G giver én styring til f.eks. vinduer eller gardiner. Du har mulighed for at melde flere vinduer ind på samme modul fra os. Herved vil de alle i gruppen blive aktiveret, når du styrer dem fra vores løsning.

Senere kommer vi med en løsning, hvor alle vinduer kan styres separat og du kan se om vinduet er åbent (VELUX 200G).

Du kan også melde gardiner ind og andre enheder, som Markiser, almindelige gardiner, blot de kører io-homecontrol.

Ja, men du skal bruge firmware version 1.12. Find ZHC5010 i firmwaresektionen og åbn “ældre firmware versioner”.

Tilsvarende kan manualen til version 1.12 downloades fra manualsektionen.

Kontroller at du har associeret endpoint 0 til group 1 i Home Center som Multichannel.

Så vil status automatisk blive opdateret i Home Centeret.

Logic Group laver integrerede smart home løsninger, hvor alt er programmeret op fra starten. Det betyder at vi har designet en løsning baseret på en el-plan fra kunden og integreret i forhold til aftale.

 

Controller

Vi bruger en Fibaro Home Center 3, som Controller.

Vores valg af controller er baseret på en vurdering af sikkerhed, lokal funderet funktionalitet, understøttelse af protokol-standarden, kompatibilitet med nuværende og fremtidige Z-Wave Plus produkter og en del andre faktorer.

 

Enheder

Vi har som standard integreret følgende produkter:

– Z-Wave enheder

– VELUX vinduer

– Gardiner på Z-Wave, PowerView eller io-homecontrol (den nye SOMFY protokol)

– SONOS

– Philips Hue via Bridge

– IKEA Trådløs via Philips Hue Bridge

– Mange forskellige IP kamera’er

– Google Home / Home Assistant

Nej, vi har kun hvide tangenter, da der således kan komme lys igennem.

Vores produkter kører på Z-Wave Plus. Philips HUE komponenter kører ZigBee Light Link. Hvordan kan dette være kompatibelt?

I vores løsninger bruger vi et FIBARO Home Center 3 sammen med en Philips HUE Bridge. Disse to enheder sammenkobles via computernetværk på Ethernet, enten kablet eller trådløst og via kommunikation på IP adresser. Home Center 3 kommunikerer via HUE’s Bridge med HUE enhederne og alle enheder på Z-Wave Plus netværket kan være med til at styre HUE’s smarte lys. HUE er jo ikke en komplet smart home løsning – det er smart lys. Dette kalder vi for en 3. parts integration.

Der er ikke noget trylleri indblandet i dette, vi bruger simpelthen bare det proprietærer interface, som Philips stiller til rådighed på deres Bridge på en IP adresse. Selve basisdelen af softwaren som bruges i Home Center 3, er udført i FIBARO regi, så Logic Group genbruger bare noget gennemtestet software, der allerede findes, og så lægger vi lidt til selv.
 
Allerhelst ville vi gerne bruge en åben standard, men den findes endnu ikke, måske kommer det en dag med noget som tidligere hed CHIP (Connected Home over IP) nu MATTER og det kunne løse denne udfordring. Den er netop frigivet i en version 1.0 og er ikke særlig omfattende endnu. Philips er med på dette og har åbnet for Matter i deres Bridge.
 
Home Center 3 har også mulighed for at indmelde ZigBee enheder direkte.
Herved kan man undvære ZigBee bridgen og styre enhederne direkte via ZigBee.
Vi har udviklet en QuickApp + en Lua scene, til at forbinde en tast til en ZigBee enhed, så den kan det samme, som med en almindelig lyskilde, styret af den interne lysdæmper.

Nej, der er ganske ikke plads til elektronik i stikkontakt med størrelsen 1 modul, når sikkerhedsafstandene til de strømførende dele skal overholdes.

Derfor kan du kun få 1½ modul MATRIX Stikkontakter fra Logic Group.

SmartThings er desværre en lidt besværlig størrelse at udvikle til.

Samsung har valgt at lave en controller, som nok har Z-Wave, men ikke overholder standarden for en Z-Wave controller. Hvis den gjorde det, ville alle Z-Wave Plus enheder automatisk virke sammen med den.

De har valgt at lave deres egen måde at bruge ‘Z-Wave’ på, hvilket fjerner mange af de gode ideer i Z-Wave.

En af udfordringerne er, at der skal udvikles drivers til alle de produkter, man ønsker skal virke sammen med deres måde at gøre ting på.

Som modstykke til dem findes der en række controllere, som er certificeret Z-Wave controllere, som f.eks. Fibaro Home Center 3 (HC3), som vi plejer at anbefale.

Når der udvikles en ny Z-Wave Plus enhed, så melder du den bare ind i HC3 og så virker den. HC3 er også bagudkompatibel med gamle Z-Wave enheder.

En anden udfordring med SmartThings er, at de ikke understøtter Associations, hvor enhederne bindes direkte til hinanden, så de kan kommunikere uden brug af WiFi eller controller. Dette sikrer at dit hus er mindre sårbart, hvis eksempelvis SmartThings eller routeren er nede.

Der er desværre en del controllere, der gør som SmartThings. Til eksempel kan nævnes Homey, Home Assistant, OpenHAB og Homeseer.

Alle disse kræver specielt udviklede integrationer, som alle gør det på deres egen måde.

Med de ressourcer vi har til rådighed lige nu, kan vi ikke udvikle alle disse.

 

Når det så er sagt, så har vi faktisk udviklet en integration til Homey og SmartThings for vores Matrix-serie.

Homey er frigivet, men SmartThings ville ikke godkende vores driver, da de lige havde frigivet deres nye SDK.

Nu kan vi så starte forfra igen, mod deres nye SDK. Den kommer, men ved ikke hvornår vi kan sætte ressourcer af til at udvikle version 2 til SmartThings.

Er du interesseret?

Er du interesseret i at høre mere om Logic Group smart home, så kontakt vores elektriker og smart home-specialist

Direkte e-mail: nhy@logic-group.com

NICKLAS HYLLEBERG+45 21 89 53 43