fbpx
 In

SmartThings er desværre en lidt besværlig størrelse at udvikle til.

Samsung har valgt at lave en controller, som nok har Z-Wave, men ikke overholder standarden for en Z-Wave controller. Hvis den gjorde det, ville alle Z-Wave Plus enheder automatisk virke sammen med den.

De har valgt at lave deres egen måde at bruge ‘Z-Wave’ på, hvilket fjerner mange af de gode ideer i Z-Wave.

En af udfordringerne er, at der skal udvikles drivers til alle de produkter, man ønsker skal virke sammen med deres måde at gøre ting på.

Som modstykke til dem findes der en række controllere, som er certificeret Z-Wave controllere, som f.eks. Fibaro Home Center 3 (HC3), som vi plejer at anbefale.

Når der udvikles en ny Z-Wave Plus enhed, så melder du den bare ind i HC3 og så virker den. HC3 er også bagudkompatibel med gamle Z-Wave enheder.

En anden udfordring med SmartThings er, at de ikke understøtter Associations, hvor enhederne bindes direkte til hinanden, så de kan kommunikere uden brug af WiFi eller controller. Dette sikrer at dit hus er mindre sårbart, hvis eksempelvis SmartThings eller routeren er nede.

Der er desværre en del controllere, der gør som SmartThings. Til eksempel kan nævnes Homey, Home Assistant, OpenHAB og Homeseer.

Alle disse kræver specielt udviklede integrationer, som alle gør det på deres egen måde.

Med de ressourcer vi har til rådighed lige nu, kan vi ikke udvikle alle disse.

 

Når det så er sagt, så har vi faktisk udviklet en integration til Homey og SmartThings for vores Matrix-serie.

Homey er frigivet, men SmartThings ville ikke godkende vores driver, da de lige havde frigivet deres nye SDK.

Nu kan vi så starte forfra igen, mod deres nye SDK. Den kommer, men ved ikke hvornår vi kan sætte ressourcer af til at udvikle version 2 til SmartThings.