fbpx
 In Blokscener, Fibaro Home Center 2, Magic Scenes, Matrix ZDB, Matrix ZRB, Scener, Vejledninger

Sådan laver du gæstetilstand med MATRIX i Fibaro Home Center

Vi vil her vise, hvordan man laver gæstetilstand ved at lade udvalgte knapper på MATRIX enheder lyse grønt, når gæstetilstanden aktiveres. Når lampen tændes, vil de udvalgte knapper skifte til rød, så gæsterne kan se hvor de skal trykke hvis lyset skal slukkes igen.

Det forudsættes at du ved hvordan man laver en ny scene:

Trin:

1

Først sættes parameter 10 til 1 for alle de berørte enheder. Dette er for at få adgang til den udvidede lysdiodestyring:

2

Vi laver først en grafisk blokscene, som vi kalder “Gæstetilstand”. Den sættes op som illustrationen herunder. Den første betingelse er ligegyldig, da scenen aktiveres fra en Magic Scene, og er ikke vist her. De blå blokke kaldet Enheds Gruppe er den gruppe af enheder, som du vil hjælpe gæsterne til at bruge. Det skal være den samme for alle tre blokke.

Tallet efter W: (white) er en del af den udvidede lysdiodestyring (se brugervejledningen for at læse mere om dette). Tallet 32 betyder at denne farveværdi skal knappen have i tændt tilstand og tallet 64 betyder at denne farveværdi skal knappen have i slukket tilstand. Her sættes knap 1 altså til rød, når lampen er tændt, og grøn, når lampen er slukket. Desuden sættes den direkte til grøn (W: 0)

3

For at afslutte gæstetilstanden laver vi endnu en grafisk blokscene som vi kalder “Normaltilstand”. Her sættes alle kontakterne tilbage til 10% hvid, i slukket tilstand og 50% blå i tændt tilstand. Igen er betingelsen ligegyldig, hvorfor den ikke er vist.

4

Nu skal vi bare kalde scenerne fra den ønskede betjeningsenhed. Her bruger vi dobbeltklik på tast to på en MATRIX til at aktivere gæstetilstanden. Tilsvarende kunne man bruge enkeltklik til at aktivere normaltilstanden med.

Nu kan gæsterne nemt se hvilken knap, der skal bruges til at tænde og slukke lys med. Og du kan få dit hus tilbage til normaltilstand igen. Med ét klik. Så mangler du bare at tage opvasken.

Har du brug for hjælp?

Har du brug for hjælp til dit Logic Group smart home, så kontakt vores elektriker og smart home-specialist

Direkte e-mail: nhy@logic-group.com

NICKLAS HYLLEBERG+45 21 89 53 43