fbpx
 In Baggrundslys, Blokscener, Fibaro Home Center 3, Konfigurationsparametre, Logic Living, LUA kode, Matrix ZDB, QuickApps, Scener, Tilføj/fjern enhed, Vejledninger

Læs dette for at få mest ud af en MATRIX ZDB i Fibaro Home Center 3. Vi bruger en demoversion af en Logic Living pakkeløsning, så navngivning, placering i rum m.m. følger den måde, et Logic Living smart home er bygget op på. Desuden bruger vi en Quick App, som kun kan fås som en pakkeløsning fra Logic Group.

1: MATRIX ZDB i Fibaro Home Center 3 – tilføjelse og opsætning

Her kan du lære at opsætte en ny MATRIX ZDB i dit Logic Group smart home.

Vi vil gennemgå:

 • Inklusion af MATRIX ZDB i HC3
 • Medtagning af ny MATRIX lysdæmper i “sluk alt” og “tænd alt” scener
 • Indstilling af parametre (udvidet lysdiodestyring og global farvestyring)
 • Medtagning i Quick App for baggrundslys

Noter

10:30: Konfigurationsparameterberegner kan downloades her:

logicgroup-konfigurationsparameter-beregner.xlsx (2765 downloads )

11:30: dette bliver rettet i næste firmwareversion. Afsnittet gælder op til Firmware version 1.5

12:40: Hvis du synes, farverne i den “nye” MATRIX adskiller sig lidt fra de andre, så er det ikke helt forkert. Det er nemlig en ældre model i forhold til de andre, hvor der er brugt nogle lidt andre lysdioder.

2: MATRIX ZDB i Fibaro Home Center 3 – scener med baggrundslys

Her opretter vi en “Natlys tænd” og en “Natlys sluk” scene, der hhv. tænder og slukker baggrundslyset i en MATRIX ZDB ved tryk på en tast. Først opretter vi det som blokscener og bagefter (ca. 5:20) som LUA-scener, hvor vi benytter Logic Groups Quick App til styring af baggrundslys, som følger med en smart home-pakkeløsning fra Logic Group. 

Noter

Parameter 10 er sat til 1 (lysdiodestyring er slået til) før star af tutorial. Det, der gennemgås fra 2:25 til 3:40, gælder kun, hvis den udvidede lysdiodestyring er slået til.

3: MATRIX ZDB i Fibaro Home Center 3 – paropsætning

Her kan du lære at sætte MATRIX ZDB op til at tænde og skrue op for lysstyrken på tast 1 samt slukke og skrue ned for lysstyrken på tast 3.

Noter

Hvis du vil bruge tast 1 og 3, skal du indstille parametrene:

 • P1 = 5 (tast 1 + tast 3 styrer lysdæmper)
 • P16 = 4 (tast 1 tænder/skruer op for lysstyrken)
 • P32 = 3 (tast 4 slukker/skruer ned for lysstyrken)

Hvis du ønsker at anvende tast 2 og 4, skal du indstille parametrene:

 • P1 = 10 (tast 2 + tast 4 styrer lysdæmper)
 • P24 = 4 (tast 2 tænder/skruer op for lysstyrken)
 • P40 = 3 (tast 4 slukker /skruer ned for lysstyrken)

4: MATRIX ZDB i Fibaro Home Center 3 – associationer og korrespondance

Her får du muligheden for at lære at oprette associationer og korrespondance med MATRIX ZDB. Vi elsker associationer, fordi de virker hver gang – også selvom HC3 af en eller anden grund skulle være nede.

 • Vi laver tre eksempler, hvor vi bruger tast 2, 3 og 4 på betjeningstryk P og associerer dem til tre forskellige lamper.
 • Derefter får vi de tre lysdæmpere, der hører til lamperne, til at melde deres status tilbage (basic report) til de tre taster, der styrer dem.
 • Vi kigger også på et associations-hjælpeværktøj (Documentation org), som kan fortælle, om der måske mangler en basic report. 

Noter

00:20: Betjeningstryk G har paropsætning til lysdæmperen. Derfor tænder og skruer man op for lysstyrken på tast 1 og slukker og skruer ned for lysstyrken på tast 3 – se video om dette.

2:57: Ved nye associationer kan man være ude for at skulle trykke to gange første gang, man bruger dem.

5: MATRIX ZDB i Fibaro Home Center 3 – styring af baggrundslys

Med et integreret smart home fra Logic Group kan du nemt skifte baggrundsfarve på dine MATRIX med QuickApp’en “QBL: Backgroundlight”. Du kan også ændre lyssætningen i et skema for hver gruppe af rum, du har. Se her, hvordan det fungerer.

Noter

00:44: Til sammenligning kan du se standardlyset i MATRIX i billedet yderst til venstre. Denne MATRIX er ikke meldt ind endnu.