In Fibaro Home Center 2, Fibaro Home Center Lite, Grafiske Blokscener, LUA kode, Magic Scenes, Matrix ZDB, Matrix ZRB, Scener, Scripts, Vejledninger

Fibaro’s scener åbner op for en masse funktionalitet, som ikke kan indstilles via konfigurationsparametre alene. Det er dog altid mere stabilt at lave funktionalitet via konfigurationsparametre, da det vil virke selvom Controlleren er slukket. Scener skal nemlig køres gennem controlleren og kræver derfor at den er tændt og fungerende.

Her viser vi, hvordan man opretter en ny scene og kører den fra en MATRIX enhed.

Trin:

1

I hovedmenuen vælges punktet Scener

2

I menuen til venstre klikkes herefter på Tilføj Scener / Add Scene 

3

Nu dukker der tre muligheder op. Du kan vælge at lave en Magic Scene, en scene med Grafiske Blokke eller en LUA Scene. Klik på Add knappen for den scene du vil lave.

Magic Scenes er simple scener med én betingelse og én begivenhed.

Grafiske Blokke åbner op for at have flere betingelser og flere begivenheder, tidsindstillinger og anden automation. Stort set alt kan lade sig gøre med denne type scener.

LUA Scener skrives i et programmeringssprog, som er særligt udviklet til smart home brug. Det uanede muligheder, men man kan sagtens komme rigtig langt med de grafiske blokscener alene.

4

Her er et eksempel på en simpel grafisk blok scene, der tænder for det grønne lys på knap 1, hvis man klikker på knap 2 på et MATRIX betjeningstryk.

Det er vigtigt at bemærke, at scenen her ikke vil blive kaldt ud fra dette trin alene, da vi hellere vil kalde den fra Scene Controlleren, som beskrevet i de næste trin. Du kan dog sagtens lave anden form for automatik, dvs. spille scenen ud fra et tidspunkt på dagen eller en hændelse såsom bevægelse ved en bevægelsesmelder uden at skulle lave de ekstra trin. Men så skal du huske at tænde for scenen som herunder:

5

Husk at gemme dit værk. Giv det et sigende navn og knyt det evt. til et rum. Så bliver det nemmere at finde igen.

6

Vi vil nu kalde scenen fra scene controlleren på et MATRIX betjeningstryk ved at klikke ind på skruenøglen i listen med Enheder.

7

Rul ned på siden til du kommer til en liste med 16 punkter. Herunder ses de første 4 punkter som svarer til de fire måder en scene kan aktiveres på: hold inde, enkeltklik, dobbeltklik og tre-dobbeltklik. Tallet, der står i den blå cirkel, svarer til knappens nummer. Klik på + over New Reaction på den udløserfunktion du vil bruge. Vi vælger dobbelt-klik på knap 2.

8

Nu får du lov til at lave en Magic Scene ud fra din MATRIX Scene Controller. Vælg den scene du vil køre og tryk NEXT.

9

Marker Run Scene og tryk igen NEXT.

10

Nu vil den valgte knap lyse grønt, når der dobbeltklikkes på knap 2.

Bemærk! Scenen vil slutte og knappen vil skifte tilbage til den gamle farve, når den aktiveres første gang. For at lave en rigtig gæstetilstand, så følg den tutorial der hedder “Lav gæstetilstand i Fibaro Home Center”.